Gebed voor en tijdens de Visie 40-daagse: doe mee!

De Visie 40-daagse is een belangrijke tijd voor onze gemeente. We willen de leiding echt bij God leggen, en de Heilige Geest de ruimte geven, om zo nieuwe plannen te ontdekken. Dus, we bidden! 

Het IMK-gebedsteam organiseert en ondersteunt een aantal gebedsvormen/-activiteiten.
Voor meer informatie kan je terecht bij Hilline van Bruggen, Marloes Mans en Lineke Lengkeek.

We zouden als gebedsteam ook graag een terugkoppeling krijgen van wetenswaardigheden van jullie gebedsactiviteiten, zodat we dit ook weer met elkaar kunnen delen en over door kunnen bidden. Stuur het naar dromen-delen-durven@gkvdelft.nl

Agenda overzicht

Gebedsvormen/-activiteiten

1. Estafette

Hoe mooi zou het zijn als al onze inspanningen, deze 40 dagen, door gebed gedragen zouden worden? Wil je hieraan bijdragen? Teken je in op een dag/ dagdeel, waarop jij je tijd apart zet om te bidden (en eventueel te vasten). Zo geven we steeds het stokje door. Wat een kracht zal daarvan uit gaan! We hebben een document met handvatten beschikbaar om je te inspireren hoe je zo’n dag aan kan pakken.

2. Pop-up gebedsavond bij jou thuis

Teken je in op de lijst wanneer jij gastheer/-vrouw wilt zijn voor een gebedsbijeenkomst bij jou thuis. Gemeenteleden kunnen op de agenda zien waar mensen bij elkaar komen en aansluiten. En je kan uiteraard ook zelf mensen uitnodigen. We hebben een document beschikbaar met handvatten voor zo’n gebedsbijeenkomst. En bedenk: waar 2 of 3... 

Stuur een mail om in te tekenen als gastheer/-vrouw voor een gebedsbijeenkomst bij jou thuis, of vul het onderstaande formulier in.

3. Bid met de kinderen

Ook de kinderen horen erbij en we willen gezinnen stimuleren om ze juist daarom te betrekken in dit gebed! We hebben een pakketje klaargemaakt met een leuk idee om samen met de kinderen te doen. We delen de pakketjes in de kerk uit op 5 januari. 

4. Ontvangend/luisterend bidden.

Als we vragen, mogen we erop vertrouwen dat er antwoord komt. Daarom is het nodig dat we ook rust en tijd inbouwen om te luisteren. Hiervoor organiseren we wekelijks (steeds op een andere avond) een speciale bijeenkomst in ons kerkgebouw. De avonden zijn op maandag 6 januari, vrijdag 17 januari, donderdag 23 januari, vrijdag 31 januari en maandag 3 februari. De avonden beginnen om 20.00 uur en worden begeleid door het gebedsteam.

5. Kom op jouw tijd bidden in de gebedsruimte

In ons kerkgebouw is een plek gemaakt, waar je kunt bidden. Dit kan op alle dagen van de week, wanneer de deur open is. Laat je inspireren tot gebed door de manier waarop deze ruimte is ingericht. 

6. Middaggebed

Het is al een heel aantal jaren mogelijk om op dinsdag, woensdag en vrijdag, aan te sluiten bij het middaggebed in de kerkzaal. Dit begint om.12.45u. Er wordt een eenvoudige, vaste liturgie gevolgd. In de komende tijd zal het middaggebed ook ten dienste staan van het 40 dagen visie traject. 

Aanmelden