ALPHACURSUS

Wie is Jezus? Bijbellezen, hoe doe je dat eigenlijk? Hoe kun je geloven?: de alphacursus van de Immanuelkerk is volop aan de gang! En er is veel om dankbaar voor te zijn. Voor deelnemers die elke week weer komen en enthousiast zijn, voor praatjesmakers die de onderwerpen inleiden, voor kokers, voor Joan en Marianne van Bruggen die hun huis elke donderdag beschikbaar stellen (een kerkverbouwing en alphacursus gaan niet lekker samen….). En niet onbelangrijk: we zijn dankbaar voor openheid die plaats maakt voor weerstand bij deelnemers. Gods Geest is aan het werk, mooi om te zien en ook een dankpunt.
De Heilige Geest staat komend weekend centraal tijdens het alphaweekend. We praten met elkaar door over wie de Geest is en wat Hij doet. En hoe je vervuld kunt raken met de heilige Geest.
Afgelopen week hadden we als team de voorbereiding voor dat weekend. Er moet van alles geregeld worden: van vervoer tot vaatdoekjes en van avondeten tot een beamer. We kunnen zomaar denken dat het van ons afhangt…. Gelukkig lazen we Jesaja 27: 2-6 ‘Verwacht veel….van God.’ Dat zet de voorbereiding en het weekend (weer) in het juiste perspectief.

Bidt u mee? Dat we mogen zien en ervaren hoe de Geest werkt, dat harten opengaan en deelnemers  voor het eerst of opnieuw Gods liefde en genade mogen ervaren. Bidt u mee dat de organisatie soepeltjes mag verlopen? Bidt u voor de achterblijvende partners/gezinnen? Bidt u mee dat we beschermd zijn en de macht van het kwaad ons geen haar zal krenken? Bidt u mee dat we genieten en samen plezier hebben? Dank u wel!

Hartelijke groet,  het Alpha team
Wim en Alie de Jager, Stefphen Mans, Jan van Doornik, Elsa Glas – Hoogerduijn