40 dagen hier & nu

In de 40-dagentijd staan we stil bij de weg die Jezus voor ons is gegaan.
En - juist nu - doen we dat samen. Om ons te laten ide weg van Jezus te gaan, als zijn discipel. Om te ont-moeten en bij Hem tot rust te komen. Om ons met de ander te verbinden

Klik hier voor de nieuwsbrieven 40 dagen hier & nu

 


8 levenslessen van Jezus, elke week één

Tijdens 40 dagen hier & nu staan we elke zondag stil bij de weg die Jezus is gegaan. Dit is een weg van liefde en gehoorzaamheid. Een weg van doodgaan om het goede leven in al zijn volheid te geven. In Jezus’ voetsporen willen we ons eigen leven op de weg achter Jezus aan vormgeven. In deze veertigdagentijd staan we stil bij acht lessen. De eerste vier zijn vooral naar buiten gericht, met de laatste vier lessen keren we ons meer naar binnen.

zondag 28 februari: Presentatie  van HECHT over eropuit gaan in je eigen wijk. 

Op zondag 28 februari is het thema: erop uit gaan. Die zondagavond is er een inspirerende en interactieve (online) ontmoeting met de mensen van HECHT. HECHT is een initiatief van een groep christenen in de Haagse wijken Leidschenveen en Ypenburg, met als doel ontmoeting en verbinding te brengen voor de bewoners van de wijk. Zij vertellen hoe dat gaat, en wij leren hoe je erop uit kunt gaan in je eigen wijk!
Hou deze site en de app-groep Immanuelkerk in de gaten voor meer informatie over hoe je mee kunt doen.

zaterdag 6 maart: winterconferentie New Wine

De afgelopen jaren is een groeiende groep uit onze gemeente betrokken geraakt bij New Wine en misschien heb je je weleens afgevraagd wat die mensen daar nu doen met elkaar… Vanwege en dankzij corona is er een uniek situatie ontstaan, om vanuit het comfort van je eigen huis iets mee te maken van New Wine via de New Wine winterconferentie. Want naast de drukbezochte zomerconferentie organiseert New Wine in het winterseizoen een mini-conferentie over mooie thema’s.
Lees meer


Op woensdag is er van 10.00-16.00 uur de mogelijkheid voor inloop in het kerkgebouw, met elke week een eigen accent. Voorin de kerkzaal is er een plek ingericht voor je persoonlijk gebed. 

40 dagen hier & nu is ook: elke woensdag een online vesper. Iedere woensdag kan je vanaf 18.00 uur via YouTube kijken en luisteren naar een gemeentelid dat vanuit de kerk iets deelt over wat hem of haar raakt in een bijbelwoord, beeld, lied of gedicht. Elke week geven we het stokje door aan iemand anders. Zo staan we iedere week samen even stil bij wie God voor mensen wil zijn.


Maak een (wandel)afspraak met een broer of zus

We laten ons in deze periode inspireren, en zoeken door ontmoeting naar verbinding. Wandelen is een goede manier om dit te doen. Elke zondag krijgen we wandelvragen mee, over de levensles die in de preek centraal stond. Wij bieden je de mogelijkheid om in contact te komen met een broer of zus uit de gemeente die hierover tijdens een wandeling, of op een andere manier, door wil praten.
Vul het online formulier in als je in contact wilt komen met een broer/zus voor een (wandel)afspraak. De ingevulde formulieren worden met regelmaat verwerkt door de werkgroep 40 dagen hier & nu.