Alpha-cursus - 13 September

Samen met anderen op onderzoek uitgaan wat voor jou belangrijke levensthema's zijn, dat is in een notendop de Alphacursus. Dat kan zijn: wat geeft het leven voor mij betekenis, wat is mijn missie?  We hebben ook allemaal dingen meegemaakt in ons leven en ook dat kan vragen oproepen. Zoals: hoe zit het met ellende in deze wereld? Is er iemand die de wereld aanstuurt? Waar dient het allemaal voor?

Tijdens de Alphacursus is er tijd en gelegenheid om stil te staan bij deze en andere vragen en met andere deelnemers in gesprek te gaan. Je bent niet de enige: wereldwijd gingen 25 miljoen mensen je voor in het volgen van deze cursus.

Voor wie?
Alpha is voor mensen met levensvragen, voor iedereen dus! Heb jij vragen over het leven of het christelijk geloof? Dan is de Alphacursus echt iets voor jou!

Waarom?
Op Alpha denk je samen na over dertien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd nieuwe invalshoeken en perspectieven die je eigen mening verder vormgeven. Je ontmoet leuke nieuwe mensen en...de cursus  is helemaal gratis!

Hoe werkt het?
Dit jaar vindt de Alpha cursus weer live plaats. De avond begint met een moment om elkaar op een ontspannen manier beter te leren kennen. Daarna luister je onder het genot van koffie/thee naar een inspirerende praatjesmaker. Daarna is er alle ruimte je vragen/ideeën/ervaringen te delen in kleine groepen.
Er zijn ongeveer tien Alpha-bijeenkomsten en er is een Alphaweekend (vrijdagavond en zaterdag). Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal.

Rooster

Avond

Datum

Onderwerp

0

13 sept

Introductie

1

20 sept

Wie is jezus

2

27 sept

Waarom stierf Jezus

3

4 okt

Hoe kun je geloven

4

11 okt

Bidden, waarom en hoe

5

25 okt

De bijbel lezen: waarom en hoe

W

29 okt

Wie is en wat doet de Heilige Geest

W

30 okt

Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest

6

8 nov

Goede Vader

7

15 nov

Hoe leidt God ons

8

22 nov

Hoe kan ik het kwade weerstaan

9

29 nov

Geneest God ook nu nog

10

6 dec

Hoe zit het met de kerk

11

13 dec

Hoe nu verder

Welkom!
Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op de Alphacursus!
We starten met een nieuwe cursus op maandag 13 september 2021.

Meer info of aanmelden?
Check de site www.alpha-cursus.nl. Voor info en aanmelden: neem contact op met Jan van Doornik via 06 40 73 30 87 of jan@janvandoornik.nl.