Alpha-cursus

De Alpha-cursus is een cursus waarin de basis van het christelijk geloof wordt behandeld. De cursus duurt elf donderdagavonden en één weekend tussendoor. Op de cursusavonden is er veel ruimte voor vragen over het geloof. Met elkaar heb je het in kleine groepen over de vragen die je zelf hebt bij het geloof, over God of over een ander specifiek onderwerp.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor ieder die meer wil weten over het geloof, zowel christenen als niet-christenen. Je hebt geen basiskennis van de Bijbel nodig om aan de cursus te kunnen deelnemen.

Inhoud van de cursus

Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a.:

  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • Hoe leidt God ons?
  • Wat kan ik met de rest van mijn leven doen?
  • Geneest God vandaag nog?

De cursusavond bestaat uit drie gedeelten: Een maaltijd, een korte toespraak en daaropvolgend een dynamisch gesprek in vaste kleine groepen. De Alpha-cursus is gratis en vrijblijvend. Alpha’s worden gegeven in kerken, café’s, studentenverenigingen, jongerenclubs, op het werk en zelfs in gevangenissen.

Meer informatie over de inhoud ervan vindt u op www.alpha-cursus.nl.

Op 11 september 2017 starten we een nieuwe Nederlandstalige Alphacursus. Heb je belangstelling? Of ken je anderen die belangstelling hebben? Neem dan even contact op met Wim de Jager (wenadejager@yahoo.com,  015-26 27 216). Ook als je eerst meer wilt weten, we horen graag van je!