Nieuws- en gemeenteberichten

Kerkdienst 20 juni via YouTube en Kerkomroep

De groep gelovigen die in Antiochië voor het eerst christenen genoemd werd, groeit. Ook veel niet-joden komen tot geloof. Daarmee wordt de gemeenschap steeds diverser. Dit roept weerstand op bij andere gelovigen, die eigenlijk vinden dat iederéén zich aan de wet van Mozes moet houden en dat ook niet-joodse gelovigen zich moeten laten besnijden. Uiteindelijk doen de leiders van de kerk hierover een uitspraak. Hoe divers of inclusief mag de kerk (nog) zijn? Hoe lezen we daarbij de bijbel? En wat betekent de uitspraak waarover we in Handelingen lezen vandaag voor ons?

Versoepeling Corona-maatregelen | reserveer vóór gebruik kerkfaciliteiten

De Corona-ontwikkelingen bewegen gelukkig de goede kant op. Hierdoor is er ook ruimte gekomen voor versoepelingen in het kerkgebouw. Onderstaand de belangrijkste verruimingen genoemd:
 
  • Het max. aantal bezoekers (>12jr) van de kerkdiensten gaat naar 75.
  • In komende kerkdienst(en) zal weer begonnen worden met zingen, in eerste instantie alleen het laatste lied aan het eind van de dienst. Verdere verruiming hiervan zal in de komende diensten gemeld worden.

Kerkdienst 6 juni via YouTube en Kerkomroep

In de kerkdienst van a.s. zondag 6 juni gaat ds. Jos Slager voor (ICF Delft). Het thema van de dienst is: "Waarom trots tot problemen leidt". De bijbel wijst de weg van de nederigheid. Maar nederigheid valt nog niet mee. Petrus heeft dat in zijn eigen leven moeten leren. Zondag lezen we het laatste stukje van zijn brief, waar hij als man met ervaring ons laat zien hoe die weg eruit ziet en werkt. De kerkdienst begint om 10.00 uur en wordt uitgezonden via YouTube en Kerkomroep. 

Van Malawi naar Blankenheim in Duitsland

Hoog tijd voor een update van de Malawi-groep. Vorig jaar is het project door corona niet doorgegaan, en ook dit jaar is het helaas niet verantwoord om naar Malawi te gaan.
World Servants heeft besloten dat de lerarenwoningen en de latrines wel deze zomer worden gebouwd, maar dan zonder onze hulp. Dan hoeft Makonje niet langer te wachten op deze belangrijke gebouwen.

World Servants heeft voor alle groepen gezocht naar mogelijkheden om dichtbij een mooi hulpproject te organiseren en daarbij kennis te maken met een andere cultuur. Dat is gelukt!

Zondag voor de vervolgde kerk (30 mei) via YouTube en Kerkomroep

Ieder jaar vragen kerken op de zondag na Pinksteren aandacht voor de situatie van de vervolgde kerk. Wereldwijd worden christenen nog steeds - en zelfs steeds meer - om hun geloof gediscrimineerd, uitgesloten of vervolgd. Bezoek de website van Open Doors eens, zij volgen de situatie van de vervolgde kerk op de voet. 

Abonneren op Voorpagina-feed