Het gemeenteteam: verlang je naar impact?

Afgelopen zondag preekte Jeroen over de betekenis van de naam van onze naam: christen. De leerlingen van Jezus kregen die naam voor het eerst in Antiochië. Dat betekent dat hun aanwezigheid daar werd door anderen opgemerkt. Christianoi (in het Grieks) betekent zoiets als ‘aanhangers van Christus’. In zijn voetsporen vormden de eerste christenen een opvallende gemeenschap, die bekend stond om hun vriendelijkheid naar elkaar en naar anderen. 

Christen: impact!

Wat zijn vandaag in onze stad de eerste gedachten van mensen bij het woord christen? Daarvan zag je in de dienst een paar voorbeelden, Jeroen is de straat op geweest en vroeg mensen naar hun gedachten en associaties bij het woord christen. Naar aanleiding daarvan deed Jeroen een oproep om ons als christenen bewust te zijn van de impact die wij kunnen hebben in onze stad en omgeving. 

Eat & Meet

Wij denken dat dat belangrijk is. Eén van de manieren waarop wij als gemeenschap de afgelopen jaren impact hadden was de organisatie van talloze Eat & Meet afspraken. Honderden internationale studenten werden, vaak nog maar kort in ons land, gastvrij ontvangen door gemeenteleden. Het komende seizoen zouden we Eat & Meet graag weer willen opstarten. We zijn ervan overtuigd dat dit een mooie, concrete en impactvolle manier is om vorm te geven aan Gods liefde voor mensen in onze stad.

Samen

Eat & Meet kan naar ons idee ook een bijdrage leveren aan waardevolle ontmoetingen tussen gemeenteleden onderling - denk aan een combinatie met een vorm waarbij ook gemeenteleden bij elkaar over de voer komen om samen te eten. Concreet: we zijn op zoek naar een team van gemeenteleden dat zich hiervoor wil inzetten voor het komende seizoen. Je hoeft het niet alleen te doen of het hele wiel opnieuw uit te vinden. Er is veel waardevolle ervaring uit voorgaande jaren en wij hebben zelf ook concrete ideeën voor het komende seizoen. 

Oproep

Bij deze onze OPROEP: verlang je ook naar impact? Wil je, samen met ons en met anderen, een seizoen lang een bijdrage leveren aan het mogelijk maken van veel waardevolle ontmoetingen met mensen binnen en buiten de gemeente? Meld je dan bij ons aan!

In Jezus verbonden, 

Hans-Jan & Jeroen

Hans-Jan: hansjanroosenbrand@gmail.com / 06-41120481
Jeroen: jeroen@immanuelkerkdelft.nl / 06-20258279