Nieuwsbericht van het gemeenteteam

Terugblik op collecte in tijd met Present
De mensen van Present laten weten dat zij dankbaar zijn voor alle tijd, inzet en helpende handen die zijn geboden vanuit de Immanuelkerk. Er zijn 22 projecten uitgevoerd verspreid over het najaar, en enkele in het voorjaar. De projecten waren divers, er is gezongen op een verpleegafdeling, er zijn tuinen opgeknapt, geverfd, schoongemaakt, verhuisd etc. Er zijn veel mensen dankbaar, boetes van woningcorporatie voorkomen, veiligheid gecreëerd zodat kinderen in de tuin kunnen spelen. 
 
Een paar voorbeelden: een meneer die al jaren in eenzaamheid leefde en zijn woning was vervallen heeft hulp gekregen van een kring. Meneer is geholpen om zijn huis schoon te maken, zijn muren te verven, er is een nieuwe vloer gelegd en er zijn meubels zijn vervangen. Meneer woont nu in plaats van een verwaarloosd huis, weer in een schoon en net huis!

Een alleenstaande moeder met haar zoontje hebben hulp gekregen om hun huis op te knappen. De vader van het gezin was overleden en het huis riep te veel herinneringen bij ze op in de staat waar het toen was. Er is hulp gevraagd bij het verven van de woning, vanwege ziekte konden ze dit niet zelf. Na diverse groepen is de woning weer opgeknapt en mevrouw is erg blij met de geboden hulp.

We willen graag iedereen bedanken die mee heeft geholpen, projecten heeft begeleid, geld heeft gedoneerd om projecten mogelijk te maken of op andere wijze betrokken is geweest. In april van dit jaar hopen we weer een tijdcollecte te plannen. We kijken uit naar een waardevolle samenwerking! (Arend, Harold, Maaike, Tom en Dorothea)
 
Oproep jeugdwerk
Een paar weken geleden heb ik (Jeroen) in de dienst een oproepje gedaan om als gemeente open te staan voor jongeren. We wilden niet meer met jeugdkring achter de schermen, maar alle groepen in de kerk was nog geen optie. Ik wil met dit bericht laten weten hoe blij en dankbaar we waren met alle reacties. Uiteindelijk waren er meer plekken beschikbaar dan nodig!! 
 
De jongeren hebben op verschillende plekken gegeten, spelletjes gedaan, gegamed, geaquareld en meer. Tijdens dit alles leerden generaties IMK'ers elkaar kennen en bleven de jongeren ook verbonden met elkaar. Samen in de karavaan! Vanaf deze zondag komen de kringen weer met elkaar samen. Sommige kringen gaan naar buiten en andere hebben een normale avond. 
 
De komende weken blijven we kijken naar wat er aan vormen mogelijk is in deze rare tijd. Daarbij willen we mogelijk weer gebruik maken van de ideeën die jullie hebben aangedragen. Nogmaals dank voor de betrokkenheid. Heb jij nog een goed idee? Schroom niet om contact op te nemen.
 
40 dagentijd
Over een paar weken begint de tijd voor Pasen. We zijn van plan in die periode te preken over de zeven werken van barmhartigheid, n.a.v. Mattheüs 25 vanaf vers 31. Misschien wil je hier als kring bij aansluiten en kan je daar vast over nadenken. Dat kan bijvoorbeeld met het boekje Barmhartig Leven van Arthur Alderliesten. De auteur bespreekt de werken van barmhartigheid en verbindt deze met reflecties vanuit het leven en werk van Dietrich Bonhoeffer. Check deze en deze website voor meer informatie. Voorafgaand aan en in de 40 dagentijd delen we meer ideeën, podcasts, goede doelen en acties waar je als individueel kerklid of als kring aan mee kunt doen. 
 
Kerk open
Als de regels het weer toelaten (houd daarvoor de berichten op de website in de gaten) is de kerk ook op door-de-weekse dagen open. We doen dat zoveel mogelijk op dinsdagwoensdag en donderdag. Er is voldoende ruimte om afstand te houden en je bent welkom om bijvoorbeeld een dagdeel in de kerk te werken. Ook zijn we meestal beschikbaar voor gesprek en gebed. Welkom!
 
Belijdenis doen in 2022?
Ben je of ken je iemand die in de komende maanden belijdenis zou willen doen? Dan roep ik (HJR) je op om contact met mij op te nemen. We kijken dan of we een groepje kunnen vormen met broers en zussen die zich hier samen op voorbereiden. 
 
*
 
Sinds de komst van Jeroen in januari vormen Hans-Jan en Jeroen samen het gemeenteteam. Via nieuwsberichten die op deze site verschijnen zullen we regelmatig een update geven over ons werk, vertellen we wat je kunt verwachten of vragen we je om met ons mee te denken en te doen. Eerdere nieuwsberichten en bijlagen kan je hieronder terugvinden.
 
De data van de volgende Avondmaalszondagen zijn: 30 jan., 27 feb., 27 maart, 24 april, 29 mei en 26 juni. Wil je als kring hulp bij het organiseren van een huiskringviering op een van deze avondmaalszondagen, laat het ons dan weten. Een andere mogelijkheid is dat je op die zondagmiddag of zondagavond met je kring een gemeenschappelijke maaltijd houdt (lunch of diner), in het verlengde van de Avondmaalsviering in de kerk.  
 
Open kerk en podcast. Iedere woensdag werken Hans-Jan en Jeroen samen in de kerk. Op woensdagmorgen is de kerk open en ben je van harte welkom om de dag met ons te beginnen met koffie, bijbel en gebed. Jeroen en ik maken ook geregeld een podcast over verschillende onderwerpen die ons bezighouden. Wil je op de hoogte blijven en meeluisteren, meld je dan aan voor de IMK-podcast whatsappgroep: https://chat.whatsapp.com/LaR4GET7vo4BbuWBUG6rpk
 
Oproep: Kring in beeld
In de komende tijd zouden we graag verschillende kringen in beeld brengen. Dat kan bijvoorbeeld door kringen te vragen iets te delen in een kerkdienst, maar ook door foto- en beeldmateriaal. Voor dat laatste zoeken we vrijwilligers. Wie wil (of wie willen) de komende maanden korte filmpjes maken en monteren van verschillende kringen? De sfeer is informerend, uitnodigend, luchtig, iedereen hoort erbij! 
 
In Jezus verbonden, Hans-Jan & Jeroen 
 
Hans-Jan: hansjanroosenbrand@gmail.com / 06-41120481
Jeroen: jeroen@immanuelkerkdelft.nl / 06-20258279