Ds. Van der Lugt neemt beroep van Zwolle-West aan

Ds. Van der Lugt heeft het beroep dat de gemeente van Zwolle-West op hem heeft uitgebracht, aangenomen. Dat heeft hij gisteren aan de kerkenraad en die van Zwolle-West laten weten.

In het eerstvolgende kerkblad zal Simon over de achtergronden bij zijn afweging schrijven. Op verschillende manieren zijn we daar als kerkenraad bij betrokken geweest. Vorige week hebben we als ouderlingen en predikanten een intensief gesprek gevoerd. Waar staan we als kerkenraad en gemeente? Waar zijn we blij mee, waar zitten onze zorgen? Passen onze werkwijzen en structuren goed genoeg bij wat de gemeente nodig heeft? Zonder precies te weten hoe of wat, werd duidelijk dat er best het nodige huiswerk ligt. Daar zullen we dus ook de komende periode mee aan de slag gaan.

Simon heeft afgewogen dat voor hem persoonlijk nu een taak is weggelegd in Zwolle. Het zal wennen zijn zonder Simon als onze predikant. We vertrouwen erop dat God zal blijven voorzien in wat we als gemeente nodig hebben. En we wensen Simon en Marianne alvast heel veel werk- en woonplezier in hun nieuwe omgeving!