40-dagen Bergopwaarts: gemeentethema voor de lijdenstijd

Op 26 februari begint de lijdenstijd. Dit jaar staat de ontmoeting met God centraal. Want daar begint het allemaal mee. Door in Gods aanwezigheid te zijn ontdek je ook dat God je uitnodigt om hem in Zijn Koninkrijk en gerechtigheid te volgen en zelf een rechtbrenger te worden. We willen je 40 dagen inspireren voor Pasen. Op de zondagen voor Pasen wordt er rond het thema 'Bergopwaarts' gepreekt en in de liturgie is er aandacht voor de pelgrimspsalmen.

We raden je aan om de nieuwe Veertigdagenkalender van Tear over Bergopwaarts te bestellen (€ 3,95). Dit is een gedrukt of digitaal boekje met voor iedere dag in de veertigdagentijd een Bijbelse overdenking, weetjes én tips over hoe je een eerlijke en bewuste leefstijl in de praktijk brengt. Alles om je thuis of in je gezin te inspireren in de tijd voor Pasen. Naast de kalender zijn er veel gratis extra's voor kerken en gezinnen!

In de Bijbel vinden de prachtigste ontmoetingen tussen God en mensen vaak plaats op of bij een berg. In de kalender staat dan ook elke week een ontmoeting op een berg tussen een Bijbels personage en God centraal.

Daarnaast is er gratis materiaal beschikbaar voor kringen, kinderwerk en de stille week. De Commissie Zending & Hulpverlening heeft naar de kringen gratis materiaal gestuurd, met vraag om in de aanloop naar Pasen één of meerdere avonden aan dit thema te besteden.

En misschien kun je overwegen om deze tijd samen te vasten en je te ontzien van bijvoorbeeld alcohol, vlees, social media of andere materiele zaken waar je onnodig aan gehecht bent en je kunnen afleiden van je focus op God.

De 40-dagen-kalender Bergopwaarts kun je bij Tear bestellen: https://kalender.tear.nl/

Namens de Commissie Zending & Hulpverlening,
Corné van Dooren