Dinsdag 19 januari: open kring met VGSD over geloven met vragen

In januari organiseert de VGSD twee open kringavonden. Je bent van harte welkom om in te loggen en mee te praten. Het zou leuk zijn om een mooie mix te hebben van studenten en andere gemeenteleden. We bespreken achtereenvolgens twee 'ont-kerings verhalen'.

De Amerikaanse influencers en voorgangers Rhett en Link vertellen over het proces waarin zij na jarenlange research, lezen van boeken en voeren van gesprekken afscheid nam van hun geloof. Zij doen dat op een heel eerlijke en genuanceerde manier, waarbij ze ook zelfkritiek niet schuwen. Gaandeweg komen er relevante onderwerpen aan bod die te maken hebben met de vraag waarom je het christelijke verhaal eigenlijk zou geloven. We praten door over vragen als: Wat gebeurt er onderweg? Over welke onderwerpen denken zij na? Welke praktische en sociale consequenties heeft het loslaten van hun geloof in God? En wat wij herkennen wij in hun verhaal?

Op dinsdag 19 januari bespreken we het verhaal van Rhett. Als je mee wilt doen, luister dan van te voren zijn verhaal, of een deel daarvan (en ga er even rustig voor zitten, want ze nemen er de tijd voor): https://www.youtube.com/watch?v=1qbna6t1bzw&feature=youtu.be

Onderwerpen die in de video aan de orde komen zijn: DNA, chromosomen, schepping en evolutie, historiciteit van Adam en Eva, historische betrouwbaarheid van het Oude Testament, de historische betrouwbaarheid van de evangeliën, Jezus als de weg, de waarheid en het leven, praktische en sociale consequenties van het loslaten van het geloof in God, en het begrip 'hoopvolle atheïst'.

De eerste avond ziet er alsvolgt uit: we beginnen met een korte kennismaking. Vervolgens introduceer ik het onderwerp. In kleine groepen bespreken we dan het verhaal van Rhett. Centraal staan twee vragen: wat herken jij in de zoektocht van Rhett? En wat kan jou vandaag helpen (of wat heeft jou geholpen) in het vinden van antwoorden op belangrijke vragen die te maken hebben met geloven?

De avond begint om 20.00 uur. Hier volgt alvast de Zoom-link: https://us02web.zoom.us/j/87338339728