Zondag voor de vervolgde kerk (30 mei) via YouTube en Kerkomroep

Ieder jaar vragen kerken op de zondag na Pinksteren aandacht voor de situatie van de vervolgde kerk. Wereldwijd worden christenen nog steeds - en zelfs steeds meer - om hun geloof gediscrimineerd, uitgesloten of vervolgd. Bezoek de website van Open Doors eens, zij volgen de situatie van de vervolgde kerk op de voet. 

In de kerkdienst, die om 10.00 uur begint en en wordt uitgezonden via YouTube en Kerkomroep, overdenken we Psalm 44. Ook is er een verhaal uit de vervolgde kerk (voor de kinderen) en er klinken liederen en gebeden voor de lijdende kerk. Tijdens het orgelspel na de preek wordt je uitgenodigd om gebedspunten te delen via de chat voor de kerk, dichterbij en verder weg. 

De opbrengst van de collecten is bestemd voor Trans World Radio, zodat zij een zender kunnen bouwen in Nigeria. Nigeria staat op de negende plaats op de ranglijst van landen waar christenen vervolgd worden (bron: Open Doors). Voor christenen in (Noord-) Nigeria is de aanwezigheid van geweld de dagelijkse realiteit. Veel Nigerianen kennen groot verdriet omdat geliefden zijn vermoord. Ook is er soms jarenlange onzekerheid over het lot van ontvoerde familie en vrienden. Je kunt jouw gaven geven via de app van Givt

In de bijlage vind je de liturgie en het kinderwerkblad. Als je met je kring verder wilt doorpraten en bidden over de situatie van de vervolgde kerk, kan je gebruik maken van verschillende modules over onderwerpen die daarmee te maken hebben. Je vindt ze allemaal onder de rubriek 'sociale en ecologische gerechtigheid'. 

Wil je graag dat er iemand met of voor je bidt? Dat kan. Mail dan naar gebedsteam.imk@gmail.com of bel Marloes en Stefphen Mans. Zij maken dan een afspraak voor gebed online, in de kerk of bij jou thuis.