Van Malawi naar Blankenheim in Duitsland

Hoog tijd voor een update van de Malawi-groep. Vorig jaar is het project door corona niet doorgegaan, en ook dit jaar is het helaas niet verantwoord om naar Malawi te gaan.
World Servants heeft besloten dat de lerarenwoningen en de latrines wel deze zomer worden gebouwd, maar dan zonder onze hulp. Dan hoeft Makonje niet langer te wachten op deze belangrijke gebouwen.

World Servants heeft voor alle groepen gezocht naar mogelijkheden om dichtbij een mooi hulpproject te organiseren en daarbij kennis te maken met een andere cultuur. Dat is gelukt!

Via Kerk in Actie zijn we als groep uit Delft in contact gekomen met de Antiocheens Orthodoxe Kerk, waar veel Syrische vluchtelingen lid van zijn. Het bisdom van Centraal Europa (o.a. Nederland) heeft in Blankenheim (Duitsland) een gebouw gekocht: een  ontmoetingscentrum voor opleidingen, jongerenactiviteiten, retraite, etc. Maar het gebouw moet flink worden opgeknapt en daar gaan we deze zomer aan meehelpen, samen met ongeveer 15 Syrische jongeren uit Nederland.
Zo kunnen wij kennismaken met hun cultuur. En natuurlijk andersom. Een heel gaaf project waar we veel zin in hebben! Er moet nog wel veel geregeld worden, maar daar zijn we hard mee bezig, samen met de Antiocheens Orthodoxe Kerk.

Mission Wonderlust
Het thema van dit project is Mission Wonderlust. Wanneer heb jij het laatst je ergens over verwonderd? Jezus geeft ons een voorbeeld in verwonderen. Hij treedt iedereen met een open blik tegemoet en kijkt zonder oordeel; Hij zet de eerste stap. Dienen en verbinding komen zo samen. Connect to serve, serve to connect. Met een klein gebaar, een scherp zintuig of totaal onverwacht kan iets gewoons, iets alledaags, je ineens overvallen als bijzonder, als ‘WAUW’ en landen in je hart. We willen daar in het project ook samen over nadenken en ervaren naar momenten van verwondering.

Hoe kunt u helpen?
Helpt u mee met het laatste, financiële zetje in de rug? We hebben nog een voorraadje wijn staan, die moet worden verkocht. Dat geld gaat naar de bouw in Malawi. Er is nog rood, wit en roze, per fles 7,50, per doos van 6 flessen 30 euro. Mail of app even naar Dianne of Caroelien, diannemeijer@gmail.com, cschuurman@gmail.com,
06-45749047, 06-12796452
En vooral: wilt u bidden voor de voorbereidingen en het project zelf?  Het project vindt plaats van 9 augustus t/m 19 augustus 2021.

Meer informatie
Tot slot hebben we een nieuwe webpagina voor dit project, waar ook foto’s en een video staan over het ontmoetingscentrum in Blankenheim: https://www.worldservants.nl/NL2021

Hartelijke groeten, namens de hele groep, Dianne Slingerland en Caroelien Schuurman