Alpha-cursus - start 7 februari 2022

Samen met anderen op onderzoek uitgaan rond voor jou belangrijke levensthema's, dat is in een notendop de Alphacursus. Dat kan zijn: wat geeft het leven voor mij betekenis, wat is mijn missie?  We hebben ook allemaal dingen meegemaakt in ons leven en ook dat kan vragen oproepen. Zoals: hoe zit het met de ellende in deze wereld? Is er iemand die de wereld aanstuurt? Waar dient het allemaal voor?

Tijdens de Alphacursus is er tijd en gelegenheid om stil te staan bij deze en andere vragen en met andere deelnemers in gesprek te gaan. Je bent niet de enige: wereldwijd gingen 25 miljoen mensen je voor in het volgen van deze cursus.

Voor wie?
Alpha is voor mensen met levensvragen, voor iedereen dus! Zowel mensen met als zonder christelijke achtergrond zijn welkom. Heb jij vragen over het leven of het christelijk geloof? Dan is de Alphacursus echt iets voor jou!

Waarom?
Op Alpha denk je samen na over dertien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd nieuwe invalshoeken en perspectieven die je eigen mening verder vormgeven. Je ontmoet leuke nieuwe mensen en...de cursus zelf is gratis! Voor het eten is een vrijwillige bijdrage welkom, maar laat dat geen belemmering zijn.

Hoe werkt het?
Hopelijk vindt de Alpha cursus vanaf februari weer live plaats. De avond begint met samen eten, wat gelegenheid geeft om elkaar op een ontspannen manier beter te leren kennen. Daarna luister je naar een inspirerende praatjesmaker. Vervolgens is er alle ruimte je vragen/ideeën/ervaringen te delen in kleine groepen.
Er zijn ongeveer tien Alpha-bijeenkomsten en er is een Alphaweekend (vrijdagavond en zaterdag). Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal.

Rooster

Avond

Datum

Onderwerp

0

7 feb

Introductie

1

14 feb

Wie is Jezus?

2

21 feb

Waarom stierf Jezus?

3

7 mrt

Hoe kun je geloven?

4

14 mrt

Bidden, waarom en hoe?

5

21 mrt

De bijbel lezen: waarom en hoe?

6

28 mrt

Hoe leidt God ons?

W

1 apr

Wie is en wat doet de Heilige Geest?

W

2 apr

Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?

7

11 apr

Geneest God ook nu nog?

8

25 apr

Hoe kan ik het kwade weerstaan?

9

9 mei

Goede Vader

10

16 mei

Hoe zit het met de kerk?

11

23 mei

Hoe nu verder?

Welkom!
Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op de Alphacursus!
We starten met een introductieavond op maandag 7 februari 2022. Kom gerust vrijblijvend kennismaken en kijken of dit bij je past.

Meer info of aanmelden?
Check de site www.alpha-cursus.nl. Voor info en aanmelden: neem contact op met Wim de Jager via 06-20 600 668 of wenadejager@yahoo.com.