Alpha-cursus

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven, dat is in een notendop de Alphacursus. We hebben allemaal onze levensvragen. ‘Wie ben ik? Leef ik mijn droom? Wie/wat bezielt mij? Hoe zit het met ellende in deze wereld? Is er iemand die de wereld aanstuurt?’ Tijdens de Alphacursus is er tijd en gelegenheid om stil te staan bij deze en andere vragen en met andere deelnemers in gesprek te gaan. Je bent niet de enige: wereldwijd gingen 25 miljoen mensen je voor in het volgen van deze cursus.

Voor wie?
Alpha is voor mensen met levensvragen, voor iedereen dus! Heb jij vragen over het leven of het christelijk geloof? Dan is de Alphacursus echt iets voor jou!

Waarom?
Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd nieuwe invalshoeken en perspectieven die je eigen mening verder vormgeven. Je ontmoet leuke nieuwe mensen en...de cursus  is – op een klein vrijwillige bijdrage voor het eten na - helemaal gratis!

Hoe werkt het?
Elke avond begint met een heerlijke maaltijd. Een mooi moment om elkaar op een ontspannen manier beter te leren kennen. Na de maaltijd luister je onder het genot van koffie/thee naar een inspirerende praatjesmaker. Daarna is er alle ruimte je vragen/ideeën/ervaringen te delen in kleine groepen.
Er zijn ongeveer tien Alpha-bijeenkomsten en er is een Alphaweekend (vrijdagavond en zaterdag). Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder andere deze onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Wie is de heilige Geest?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

Welkom!
Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op de Alphacursus!
We starten met een nieuwe cursus op dinsdag 3 november 2020. Het adres is Schoemakerstraat 1 in Delft. 

Meer info of aanmelden?
Check de site www.alpha-cursus.nl. Voor info en aanmelden: neem contact op met Jan van Doornik via 06 40 73 30 87 of janvandoornik@hotmail.com.